Theme images by MichaelJay. Powered by Blogger.

Sample text

Text Widget

Sample Text

Social Icons

Followers

Featured Posts

Social Icons

Ads Header

Pages

Theme Support

Facebook

Unordered List

Recent Posts

Wednesday, 22 February 2017

Jeruk Timun / Gherkin

Apakah Gherkin?

  “Gherkin” atau dikenali jeruk mentimun adalah mentimun muda yang dijeruk dengan cuka yang melalui proses permentasi dalam masa tertentu.


Sasaran Pasaran?

  •       Hotel/ Resort 
  •       Restoren Makanan Barat / Segera
  •       Kilang Sos Tartar / Thousand Island
  •       Isi Rumah / Pengguna Akhir



SASARAN PASARAN
KETERANGAN


Hotel dan Resort
Bagi hotel dan resort,penggunaan jeruk timun atau ‘gherkin’ ini adalah sangat perlu kerana ianya digunakan untuk dicampur dengan salad,dibuat sos dan digunakan untuk masakan barat.Kebanyakan hotel-hotel dalam Malaysia mesti menggunakan jeruk timun sebagai bahan utama dalam dapur hotel.Sasaran pasaran adalah hotel bertaraf 3 bintang dan resort di pulau-pulau sekitar perairan Malaysia.

Restoran
Restoran juga salah satu sasaran pasaran bagi jeruk timun kerana timun jeruk ini boleh di gunakan di dalam masakan panas seperti mee sup, nasi goreng,masak ikan tiga rasa dan lain-lain.Penggunaan jeruk timun juga boleh menambah nilai produk yang dijual oleh restoran tersebut


Pengusaha Burger
Penggunaan jeruk timun dalam produk burger adalah satu penambahbaikan dalam produk tersebut.Selain itu dapat mengurangkan kos kerana apabila menggunakan jeruk timun,sayur-sayur yang diletak dalam burger tidak perlu di letakkan lagi Oleh sebab itu wajar pengusaha burger menggunakan jeruk timun ini.


Pengguna Akhir
Pengguna akhir ini merujuk pada masyarakat biasa yang berbagai peringkat umur.Timun jeruk ini di formulakan masam manis yang mana semua peringkat boleh di makan begitu sahaja oleh semua orang.Timun jeruk ini juga boleh dijadikan makanan alternative bagi penggemar jeruk buah

No comments:
Write comments

Interested for our works and services?
Get more of our update !