Apakah Gherkin?
  “Gherkin” atau dikenali jeruk mentimun adalah mentimun muda yang dijeruk dengan cuka yang melalui proses permentasi dalam masa tertentu.
Sasaran Pasaran?
 
Sasaran Pasaran?
- Hotel/ Resort
- Restoren Makanan Barat / Segera
- Kilang Sos Tartar / Thousand Island
- Isi Rumah / Pengguna Akhir
| 
SASARAN
  PASARAN | 
KETERANGAN | 
| 
Hotel
  dan Resort | 
Bagi hotel dan resort,penggunaan jeruk
  timun atau ‘gherkin’ ini adalah sangat perlu kerana ianya digunakan untuk
  dicampur dengan salad,dibuat sos dan digunakan untuk masakan barat.Kebanyakan
  hotel-hotel dalam Malaysia mesti menggunakan jeruk timun sebagai bahan utama
  dalam dapur hotel.Sasaran pasaran adalah hotel bertaraf 3 bintang dan resort
  di pulau-pulau sekitar perairan Malaysia. | 
| 
Restoran | 
Restoran
  juga salah satu sasaran pasaran bagi jeruk timun kerana timun jeruk ini boleh
  di gunakan di dalam masakan panas seperti mee sup, nasi goreng,masak ikan
  tiga rasa dan lain-lain.Penggunaan jeruk timun juga boleh menambah nilai
  produk yang dijual oleh restoran tersebut | 
| 
Pengusaha
  Burger | 
Penggunaan jeruk timun dalam produk burger
  adalah satu penambahbaikan dalam produk tersebut.Selain itu dapat
  mengurangkan kos kerana apabila menggunakan jeruk timun,sayur-sayur yang
  diletak dalam burger tidak perlu di letakkan lagi Oleh sebab itu wajar
  pengusaha burger menggunakan jeruk timun ini. | 
| 
Pengguna
  Akhir | 
Pengguna
  akhir ini merujuk pada masyarakat biasa yang berbagai peringkat umur.Timun
  jeruk ini di formulakan masam manis yang mana semua peringkat boleh di makan
  begitu sahaja oleh semua orang.Timun jeruk ini juga boleh dijadikan makanan
  alternative bagi penggemar jeruk buah | 

 
 
 
 
 
 
 
 
 

No comments:
Write comments